Ablak város

A műanyag ablak, ajtó tulajdonságai

admin Műanyag ablak A műanyag ablak, ajtó tulajdonságai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A műanyag ablak

A műanyag ablak

A műanyag nyílászárók megvásárlásakor érdemes figyelni azok legfontosabb tulajdonságaira. A légáteresztés talán az első helyen szerepel, utána következik a vízzárásra és vízáteresztésre vonatkozó tulajdonságok. A nyílászárók légáteresztése attól függ, hogy az ablak tokja és szárnya mennyire illeszkedik egymáshoz.

A legjobb minősítést 4-el látták el. A vízzárás illetve vízáteresztés esetében egészen 9-ig terjed a besorolás értéke. Az ablak, ajtó kiválasztásánál figyelembe kell venni a lakás kialakítását és annak elhelyezését is. A nyílászáró árak kiszámításánál ezt is beleszámolják. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy minél magasabb minőséget képvisel egy ablak, ajtó, annál magasabb annak az ára is. A minőséget leginkább a kamrák száma és a profil vastagsága határozza meg.

Minden évszakban változik az, hogy az ablak, ajtó milyen energia áteresztő képességgel bír. Az erre vonatkozó szabályozásokat nagyon szigorú feltételekhez kötötték. A rések, szerkezetek nem megfelelő illeszkedésénél nagymértékű energiaveszteséget tud gerjeszteni.

Nem szabad megfeledkezni a szellőzőnyílások kiépítéséről sem, hiszen a nem megfelelő légáteresztéssel bíró ajtó, ablak sajnos egészségtelen, zárt, párás levegőt képes generálni. Ebben az esetben a szellőztetésre kell fektetni a hangsúlyt. Az ablak, ajtó tervezésénél fontos szerepet kap az üvegezés, valamint az, hogy milyen üveg alapanyagot használnak fel a gyártás során. A mai korszerű kivitelezésnél, természetesen többrétegű üvegezést használnak a szakemberek.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!