Ablak város
Műanyag ablak

Műanyag ablak

Egyre nagyobb szerepet kap a lakóingatlanok energiatakarékossá tétele. A falak szigetelése és a műanyag ablakok beépítése után nagyban csökkenek a fűtési költségek.

Egy ingatlannak, szigetelés szempontjából a leggyengébb pontjai, a nyílászárók. Hőkamerás vizsgálatokkal is megállapítható, hogy a régi, rosszul záró fa nyílászárókon távozik a legtöbb hőenergia.

Igaz, hogy az összegét tekintve az ablakcsere nem számít egy kis léptékű beruházásnak, de sokkal olcsóbban lehet fenntartani utána az ingatlant. A műanyag ablak beépítés egy értéknövelő beruházás is, hiszen az ingatlanpiacon sokkal többet adnak egy olyan lakásért, házért, mely modern nyílászárókkal rendelkezik.

A műanyag ablakok választása mellett, a hőszigetelésen túl még számos érv szól. A háziasszonyok szempontjából nem lényegtelen érv az, hogy sokkal egyszerűbben lehet takarítani a műanyag ablakot. Elegendő egy nedves ruhadarab és egyetlen simítással lejön minden por a keretről, így elkerülhető a fa ablakoknál megszokott sikálás. A műanyag ablakok hangszigetelő tulajdonsággal is bírnak, így egy forgalmas út mellett lakó számára, ideális választás egy ilyen nyílászáró.

Manapság már rengeteg cégtől rendelhető meg az ablakcsere. Arra azonban mindig kell figyelni, hogy a műanyag ablak milyen műszaki paraméterekkel bír. Kerüljük a gyanúsan olcsó nyílászárókat, mert ezek nem szigetelnek jól és a beépítésük sem lehetséges pontosan. A leggyakoribb hiba a megvetemedés, amikor a kialakuló réseken át besüvít a hideg és penész képződés indul a műanyag ablak kerete mellett. Egész évben lehetőség van az ablakcsere elvégzésére.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!