Ablak város

A műanyag nyílászáró csoportosítása

admin Műanyag nyílászáró A műanyag nyílászáró csoportosítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A modern nyílászárók többféle csoportba oszthatóak, nemcsak az üvegezést és azok betételemeit kell figyelembe venni, hanem a profilokat, szárnyakat, tokokat és vasalatokat is. Amikor ablak, ajtó kiválasztása és megvásárlása előtt állunk, akkor ezekre a szempontokra mindenképpen oda kell figyelni. A műanyag nyílászáró hőszigetelő üvegezéssel rendelkezik, speciális technológiával készül.

Van, amikor a két üveg közül csak az egyik hő-védő, amelyiknek a belső oldalát egy fémbevonattal látták el. Így csökkentették annak hő-átbocsátási értékét. A két üveg közé gáztöltést alkalmaznak, amit igényeink szerint lehet változtatni. A műanyag nyílászáró háromrétegű üvegezéssel is kérhető. Itt már rendkívüli hő- és hangszigeteléssel találkozhatunk.

Ezeket ma már akár passzívházak tervezésénél is fel lehet használni. A műanyag nyílászárók profilok szerint is csoportosíthatóak. A hőhíd-mentességre mindig kell figyelni, így a műanyag ablakoknál a légkamrák számának növelésével lehet jobb minőségű ablakokat elérni. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen minőségű vasalat kerül bele a műanyag nyílászáróba.

A vasalat nem látható, de fontossága elsőrendűnek számít. Neki köszönhetően válik használhatóvá az ablak. A zár-rudas vasalatrendszer az ablakszárnyak több irányban való kinyitási lehetőségeit biztosítja. Karbantartásukkal nem kell foglalkozni, hiszen az ablak belsejében vannak és úgy lettek kialakítva, hogy azok hosszú éveken át, problémáktól mentesen tudjanak dolgozni.

A műanyag nyílászárók profiljának merevsége is fontos szerephez jut, hiszen itt oszlik el a szárnyra jutó terhelés. A kilincsek kiválasztásánál esztétikai szempontokat is figyelembe lehet venni. A kilincs könnyed kezelhetőséget biztosít.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!