Ablak város

Alumínium redőny már műanyag ajtóra is

admin Műanyag ajtó, Redőny Alumínium redőny már műanyag ajtóra is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A műanyag redőny egyre népszerűbbé válik, hiszen árban és minőségében kiválóbb, mintha a klasszikus, fából készült redőny mellett döntenénk. A modern redőny lefutója gumi kéderrel ellátott, műanyagból készült, így tudjuk a redőnyléceket mozgatni. A redőnylécek minőségére és annak vastagságára nagy hangsúlyt kell fektetni.

Az alumínium redőny kialakításánál odafigyeltek arra, hogy lamellája perforálás nélküli legyen, így tud tökéletes fényzárást biztosítani. Amennyiben a lécek vékonyabbak, könnyen eltörnek, nem állnak ellen az időjárás szeszélyességének. A záróléc alsó gumibetéttel rendelkezik, így még nagyobb biztonságban tudhatjuk a redőny teljes szerkezetét, még a nagyobb szélviharokban is. Az alumínium redőny lécbevezető része a tok végében helyezkedik el. A feladata az, hogy elvezesse a redőny lamelláit a lefutóba.

Természetesen rejtett ütközök is vannak az alumínium redőny szerkezetében, hogy a lamellák bármikor, bármilyen pozícióban megállíthatóak legyenek. Redőny nemcsak ablakra, hanem műanyag erkélyajtóra is felszerelhető. A modern árnyékolástechnikai megoldásnak köszönhetően, könnyedén rá tudjuk szerelni a műanyag ajtó profiljára a redőny tokját. Többféle színben is választható, nemcsak a klasszikus fehér mellett lehet dönteni. Ma már egyre népszerűbbek a színes vagy fautánzattal rendelkező, fóliázott lamellák is. Arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy a műanyag ajtó mérete megegyezzen a redőny szélességével. A redőny, a klasszikus gurtnis kivitel mellett, már motoros kivitelben is rendelhető, amikor egy gombnyomásra megtörténik a redőny mozgatása.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!