Ablak város

Bejárati ajtók és nyílászárók szigetelése!

admin Bejárati ajtó Bejárati ajtók és nyílászárók szigetelése! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Bejárati ajtók

Bejárati ajtók

Ha spórolni szeretnénk a havi rezsiköltségen, akkor alapvetően két lehetőségünk van. Vagy beszerzünk egy olyan energiaforrást, ami jóval hatékonyabban képes biztosítani a kellő energiát, vagy lecseréljük a rossz állapotban lévő nyílászárókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy energetikai szempontból az utóbbi megoldás mindenképp hatékonyabb és természetesen kifizetődőbb. Az energiatakarékos ingatlanok kialakítása ugyanis a megfelelő bejárati ajtók és nyílászárók beszerzésével kezdődik, s majd csak ezt követően érdemes elgondolkodni a fűtőberendezésen.

A nyílászárók szigetelésének ugyanis óriási szerep jut. Egy régi, elhasznált nyílászáróhoz képest az új modellek akár több tíz százalékos megtakarítást is eredményezhetnek havi szinten, ami természetesen több tíz ezer forint is lehet. Általánosságban azt érdemes tudni, hogy az átlagos háztartásokban a hő 30 százaléka a bejárati ajtókon és a különféle nyílászárókon távozik. Természetesen szempont lehet a megfelelő mennyezet és a falak szigeteltsége is, azonban a legtöbb hő kétségtelenül az ablakokon keresztül távozik.

Nem kérdéses tehát, hogy érdemes odafigyelni arra, hogy az újonnan megvásárolt ablakok minden igényt kielégítsenek ezen a téren is, függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban fogjuk őket használni. A minőségi ablakok felhelyezése manapság egyre fontosabb, főleg a nagyobb épületek esetén, amelyek felfűtése komoly összegekbe kerülhet. Ilyenek lehetnek az üzlethelyiségek, gyárrészlegek, de természetesen ide sorolhatjuk az óvodákat, iskolákat is. Nem mindegy tehát, hogy egy ekkora épület esetén a havi fűtésszámla hány százalékát teszi ki elpazarolt energia, s mindez a rossz nyílászárók következményeképp!

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!