Ablak város

Hogyan épülnek fel a mai nyílászárók és milyenek a jó ablakok?

admin Műanyag nyílászáró Hogyan épülnek fel a mai nyílászárók és milyenek a jó ablakok? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Ablakok kiválasztása

Ablakok kiválasztása

Manapság egyre többet hallani a modern technológiával készült ablakokról és ajtókról, azonban csak kevesen tudják, hogy milyen anyagokból, illetve milyen gyártási módszerekkel készülnek el ezek a termékek. Alapvetően azt érdemes tudnunk, hogy az ablak profilok nagy szilárdságú, kemény PVC-ből készülnek.

Természetesen az ablak profilok anyaga nem kizárólag PVC, ugyanis a megfelelő stabilitás érdekében acélprofilokat is találhatunk a nyílászárókban. Emellett fontos megemlítenünk az un. légkamrákat is, amelyek a szigetelés terén kiemelten fontosak. A kamrák számának növekedésével egyértelműen javul a profilok szigetelőképessége is, ahogyan a hő, úgy a hang terén is. Ezek a kamrák valójában a levegő megfelelő elszigetelésében játszanak fontos szerepet, azonban arra mindenképp számítani kell, hogy egy több légkamrás ablak jóval vastagabb is lesz.

Az ablakprofilok esetében természetesen számtalan egyéb tényezőre is érdemes odafigyelni, azonban ami még fontosabb, az maga az ablaküveg kialakítása. Természetesen a számtalan tényező részletes ismerete egyáltalán nem egyszerű feladat, így a megfelelő ablakok kiválasztásánál érdemes egy független szakember segítségét kérni. Ez természetesen a profilok és üvegek kapcsán egyaránt igaz, ahogyan a nyílászárók egyéb elemeit tekintve is.

Napjainkban leginkább a német profil gyártók termékei a legelterjedtebbek, ugyanis időtállóak, s emellett tökéletesen megfelelnek az imént említett hő és hangszigetelési kritériumoknak is. Amennyiben meg szeretné tekinteni a gyártók termékeit, kérjük, böngésszen a weboldalunkon!

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!