Ablak város

Miért fontos az ablakok és a bejárati ajtók rendszeres karbantartása?

admin Bejárati ajtó Miért fontos az ablakok és a bejárati ajtók rendszeres karbantartása? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bejárati ajtók rendszeres karbantartása„Ami elromolhat, az el is fog romlani” – hangzik a mondás, ugyanakkor a folyamatot szinte minden esetben késleltethetjük. Nem kérdéses, hogy a különféle nyílászárók sem évszázadokra lettek tervezve, így egy idő után kikopnak, erejüket veszítik. Azonban megfelelő törődéssel a folyamat jócskán lelassítható, ami hosszú távon mindenképp fontos lehet. A nyílászárók közül kétségtelenül a bejárati ajtók és az ablakok vannak leginkább használatba véve.

Ezeknek az elemeknek strapabírónak kell lenniük, azonban ehhez némi karbantartás és tisztítás is szükséges. Fontos megemlíteni, hogy a rendszeres karbantartás nem csak a későbbi komfortérzetünket növeli majd, hanem pénzt is spórol, mivel a lehetséges meghibásodásokat minimálisra csökkenti. A komfortérzet kapcsán egyértelműen a hangszigetelésre érdemes gondolnunk, míg a spórolást tekintve a hőszigetelésre kell odafigyelnünk. Ha az ablakok, vagy bejárati ajtók nem záródnak megfelelően, az havi szinten akár több ezer forintos többletet is jelenthet a fűtésszámla kapcsán, így a rendszeres karbantartás létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen!

De milyen gyakran van rá szükség? A karbantartást és átvizsgálást általában kétévenként kell elvégeztetni, ha viszont lehetséges hibákat észlelünk a bejárati ajtókon, vagy ablakokon, ne késlekedjünk, mert az apró hibákból pillanatok alatt óriási gondok keletkezhetnek! Egy átvizsgálásnál megtörténik az ajtópanelek, zsanérok és különféle alkatrészek vizsgálata, amelyek olykor csak minimális javítást igényelnek, így a nyílászárók karbantartására mindenképp érdemes szánni néhány percet!

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!