Ablak város

Miért számít jó beruházásnak az ablakcsere?

Ablakcsere

Ablakcsere

Mindenki tisztában van azzal, hogy a fűtés számla nagyságában hatalmas szerepe van annak, hogy az ablakokon keresztül mennyi hő távozik. Sokat takaríthatunk meg az ablakcsere elvégzésével, mely havi szinten akár harmadával is tudja csökkenteni a fűtés számla végösszegét.

Egy ablakcsere után a rezsi költségek csökkenését figyelhetjük meg nem is beszélve arról, hogy sokkal magasabb lesz az ingatlan értéke is, ha modern műanyag nyílászárókkal van felszerelve, melyeknek a hőszigetelésén túl, esztétikai és biztonsági jelentősége is van.

Mindezekből kiderül, hogy kifejezetten jó beruházás az ablakcsere, ami igazán gyors megtérülést eredményez és ezt követően már sokkal több marad a család kasszájában.

Kitől kérjünk tanácsot, információkat ablakcsere vonatkozásában?

Az épületeknek és azok nyílászáróinak a megtervezett homlokzati képhez igazodó egysége van. Akár társasházakról vagy panel épületekről van szó ennek megváltoztatása megbontja a már jól megszokott ház képét. Ezért az ablakcsere megtervezésekor szánjunk rá néhány percet ennek mérlegelésére szem előtt tartva azt, hogy a megváltoztatott homlokzati kép akár építési engedély kötelezettséggel is járhat. Ennek elkerülése céljából először egyeztessünk a közös képviselettel. Családi házaknál annyival egyszerűbb a helyzetünk, hogy a meglévő nyílások méreteinek megtartása mellett a számunkra megfelelő ablakcserét hajthatjuk végre.

Nyílászáró kiválasztása ablakcsere esetén?

A kiválasztásra kerülő nyílászáróknak hőszigetelési tulajdonságaiban is igazodnia kell az épület teljes hőháztartásához. Az épület külső falazatának hő átbocsájtása és annak külső homlokzati hőszigetelése figyelembevételével válaszuk meg ablakainkat. Két alapvetően fontos tényező a műanyag ablakoknál a profilvastagság 70mm-es ötkamrás ablak vagy 80mm-es hatkamrás legyen, illetve a üvegezés két rétegű vagy háromrétegű ablak üvegezéssel legyen gyártva. A 3 rétegű ablak jobb hőszigetelési tényezője a fűtés és hűtés tekintetében is energia tudatos beruházás, javítja komfortérzetünket.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!