Ablak város

Üvegek – katedrál üvegek

Épületeink meghatározó és nélkülözhetetlen építőanyaga az üveg. A legmodernebb gyártástechnológiáknak köszönhetően az üveggyártás a legkülönbözőbb igényeinket kiszolgálva igen széles spalettán biztosítja termékeit.

Üvegtípusok

Float víztiszta üveg
A float üveg gyártása a folyamatos üvegszalag ónon való úsztatásával állítják elő. Az eljárás előnye a teljesen víztiszta felület tökéletesen sík, torzítás mentes magas fényáteresztésű. A float üveg edzhető, hajlítható, laminálható, többek között az ablakgyártás alapanyaga.

Hőszigetelő üveg 

Hőszigetelő üveg

A hőszigetelő üvegfelépítése: a két üveglap szélein történő összeragasztása kétkomponensű tömítő anyaggal, az üveglapok távolságát a távtartó léc biztosítja, amit páramentesítő agyaggal töltenek meg.

Low-e hőszigetelő üveg 

Low-e hőszigetelő üveg

A Low-e bevonatos üvegszerkezet: elektromágneses úton fém oxid felület felhordása a hőszigetelő üveg belső felületén. A nemesfémréteggel bevont üveg átláthatósága csak minimális mértékben változik ezért az épületekbe a fény, ás a napsugárzás szinte akadálymentesen jut be, biztosítva annak hő megtartását belső melegét. Az üvegtáblák közötti hermetikus légrés különböző nemesgázokkal való feltöltése jelentősen javítja a hőszigetelést.

Üvegek hőszigetelése

Uvegek hoszigetelese

A hőszigetelő üvegek alkalmazásánál a különböző rétegrendek felépítésével és az üveg közötti légrések gázzal, való feltöltésével érhető el a fokozott hőszigetelés.  A mai modern műanyag nyílászárók alap üvegezése, a két rétegű hőszigetelő üveg Low-e bevonattal, argongázzal töltve. A fokozott energiahatékonyság érdekében az elmúlt években jelentősen megnőtt azon műanyag ablak vásárlók köre, akik a három tétegű üvegezéssel rendelnek nyílászárókat. A passzívház jellegű épületek nyílászárója az úgynevezett passzív ablak kategória. A 3 rétegű üvegezés a 16mm-es távtartók a dupla Low-e bevonat és a melegperem alkalmazásával érjük el a kiemelkedően jó Ug = 0.5 W/m2K hőszigetelést.
 
Tecnnikai adatok:
Fényáteresztés: 4-16-4 Low-e,(+gáz): 79,(75) %
Fényvisszaverés: 13,(15) %

Rétegrend és hőszigetelés kétrétegű üvegezés:
4-16-4 Low-e + argon Ug = 1.0 W/m2K
4-16-4 SD Low-e + argon Ug = 0.9 W/m2K

Rétegrend és hőszigetelés – háromrétegű üvegezéssel:
4 Low-e-12-4-12-4 Low-e + argon Ug = 0.63 W/m2K
4 Low-e-16-4-16-4 Low-e + argon + melegperem Ug = 0.5 W/m2K

Katedrál üveg ( mintás üvegezés )
Gyártás technológia:két görgő közé folyamatosan öntött üveg. A katedrál üvegek színe víztiszta, sárga, bronz illetve homokfúvott. Alkalmazható azokba a műanyag ablakokba ahol a fényáteresztés fontos, de az átláthatóság nem kívánatos.

Katedrál üvegminták: 

Óceán

Óceán

Delta

Delta

Csincsilla

Csincsilla

Matt delta

Matt delta

Kura

Kura

Homokfúvott

Homokfúvott

Gríz

Gríz

Felhő

Felhő

Fatörzs

Fatörzs

Biztonsági üveg

Biztonsági üveg

Ragasztott biztonsági üveg (laminált üveg )
Biztonsági üvegezés az üveglapok közötti speciális ragasztó fólia alkalmazása, ez a fólia határozza meg az üveg rugalmasságát és szilárdságát. Az ablakok üvegtörése esetén az üvegek apró darabokra tőrnek, a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét. Vagyonvédelmi szerepe jelentős, nehezítik a behatolást, csökkenti a betörést, kockázatát.
Alkalmazása a nyílászárókban, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörése, továbbá kirakatok, bejárati ajtók, tetőszerkezetek stb. Iskolák és óvodák esetén jelentősen balesetveszélyes intézmények esetés az ablakok ajtók külső és belső oldalán is alkalmazható.
Fokozatai: átdobás gátló üvegek, betörés, lopás ellen védő üvegek, bizonyos mértékig golyóálló üvegek, robbantásbiztos üvegek.

3.3.1-14-4Low-e, 34 dB,Ug=1,2
4.4.1-12-4Low-e, 35 dB,Ug=1,3
4-14-3.3.1Low-e, 34 dB,Ug=1,2
4-12-4.4.1Low-e, 35 dB,Ug=1,3

MABISZ által elfogadott biztonsági üveg
A0 biztonsági üveg (7mm)
A1 biztonsági üveg (9mm)

Reflexiós üveg
Reflexios uveg

Reflexiós üveg (Stopsol fényvisszaverő, reflexiós üveg)
A Stopsol fényvédő üveg, felületén egy vékony kemény fém oxid réteg van, amit víztiszta és önmagába színezett üvegeken is alkalmazhatóak.
4mm Stopsol (bronz,szürke,zöld)
4mm Stopsol clear
6mm Stopsol (bronz,szürke,zöld)
6mm Stopsol crear

Sun-Guard (napvédő üveg)
A Sun-Guard napvédős üveg, melyet magnetron-katódporlasztásos eljárással állítanak elő, a bevonattal ellátott üveg utólagosan edzhető, hajlítható és ragasztható.
4mm Sunguard clear 67/Light Blue 52
6mm Sunguard clear 67/Light Blue 52
6mm Stopsol Supersilver(szürke,zöld)