Ablak város

Ablak felmérés

Untitled

 

Az ablak felmérés tartalmazza az ablakok gyártási méretének felmérését, a nyílászárók műszaki-funkcionális egyeztetését, annak beépítését, párkányozását és redőnyözését teljes körű szolgáltatását tartalmazza.

 

 

Az ablakok megrendelésekor aláírt általános megrendelési feltételek alap adatokat és kötelezettségeket tartalmaznak, mint a műanyag nyílászárók garanciája, gyártási ideje, és fizetési szállítási feltételek. A felmérési lap felvételekor kerül sor a megrendelt munka teljes körű kivitelezésének részletes megbeszélésére, így az ott megbeszéltek alapján kerül elvégzésre a megrendelt munka. Ezért javasoljuk, hogy a felmérés alkalmával az illetékes tulajdonos vagy a nevében eljáró kivitelező adjon pontos információkat a felmérés során.

01

 

Amennyiben a nyílászárók, és azok beépítése együtt kerül megrendelésre, úgy a szerződés megkötésekor előre egyeztetett időpontban üzletünk biztosítja annak
díjtalan ablak felmérését Budapest területén.

 

 

Ellenőrizzük a kialakított falnyílások méreteit, szükség esetén információt adunk a meglévő nyílások esetleges módosítására, a falszerkezetben elhelyezett redőnydobozok helyének kialakításában.  Amennyiben a megrendelésben rögzített ablak méretekhez képest jelentős öt centimétert meghaladó különbség mutatkozik, úgy a megállapított árak is ennek megfelelően korrigálásra kerülnek.

Előzetes ablak felmérés a munka megrendelése nélkül is megkérhető, ennek díja bruttó 5.000 Ft/ alkalom Budapest területén, 1 hónapon belüli megrendelés esetén a megrendelésből jóváírunk.

Ablak felmérés új építésű ház esetén

Új épület építése vagy meglévő bővítése esetén a felmérés elengedhetetlen feltétele a végleges padlószint feletti 1,00 méteres szintvonal megadása, (úgynevezett nulla- pont) a külső teherhordó falak belső oldalán és a kávarészeken jól láthatóan feljelölve. Gyakran előforduló probléma, hogy az ablak beszerelésnél a belső vakolást követően a megadott nullapont már nem látható, ezért javasoljuk legalább a bejárati ajtó és az erkélyajtók spalettájában a teljes falvastagságban feljelölni a nullapontot.

 Ablak felmérés ablakcsere esetén

A pontos ablak felmérés ablakcsere esetén akkor kivitelezhető, ha pontos információt kapunk a beszerelésre kerülő új ablakok redőnyözése, szúnyoghálózása, és párkányozását illetően. Különböző ablak méretek szükségesek a redőnnyel szerelt, illetve a redőnyözés nélküli nyílászárókhoz. A külső párkányok, és belső ablakkönyöklők mélységét befolyásolja a homlokzati hőszigetelés, ezért annak vastagsága hasznos információ az ablakfelmérés során.