Ablak város

Miért érdemes a hőszigetelt ablak mellett dönteni?

admin Műanyag nyílászáró Miért érdemes a hőszigetelt ablak mellett dönteni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ablakcserét azért szoktuk megejteni, mert azt reméljük tőle, hogy javulni fog az otthonunk hőszigetelése, így spórolni tudunk majd a fűtési számlán is. Az ablak kiválasztásánál figyelni kell a K vagy U értékekre, amelyek a hőszigetelésre vonatkozó adatokat tartalmaznak. A hőszigetelt ablak légkamráinak száma is lényeges, itt 3, 4, 5 és 6 kamrával találkozhatunk. Az ablak 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel készülhet.

Van olyan nyílászáró is, amelyik fokozottan hőszigetelt üveggel rendelkezik. A leggyengébben hőszigetelt ablak is sokkal jobban viselkedik, mint egy átlagos ablak. Az U érték határozza meg az ablak hőszigetelési képességét. Van, aki K-val jelöli, de tulajdonképpen az U jelölés az elterjedtebb. Az üvegezés is nagyban befolyásolja azt, hogy milyen hőszigetelt ablakkal van dolgunk.

Minél szélesebb egy profil és minél több légkamra van benne, tudni kell, hogy az annál jobban fog szigetelni. A hőszigetelt nyílászáró hő-átbocsátási tényezőjére is oda kell figyelni. Létezik olyan ablak is, amelyik fokozottan hőszigetelt üveggel készült. Igényeink szerint, akár speciális thermo üveggel gyártott ablakot is lehet választani, ami három rétegből áll. Elsődleges szigetelést természetesen a rögzítés segítségével tudunk kialakítani.

Amikor a csere mellett döntünk, akkor mindenképpen vegyük figyelembe annak a lépéseit. Első körben mindig az üveg szélességét és magasságát kell lemérni. Ha megvannak a méretek, akkor már könnyedén tudunk árajánlatot kérni. Ha az árajánlat megfelel a számunkra, akkor az ablakosok személyesen a helyszínre jönnek, hogy levegyék a pontos méreteket, a megfelelő nyílászáró kivitelezése érdekében.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!