Ablak város

Hőszigetelt ablak – az otthon melege

admin Ablakcsere, Műanyag ablak Hőszigetelt ablak – az otthon melege bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Hőszigetelt ablak

Hőszigetelt ablak

A jó hőszigetelt nyílászáró kiválasztása szinte elsődleges szempont akár új építkezésbe kezdünk, akár felújítás során a már meglévő nyílászárókat cseréljük ki. A hőszigetelt ablak az egyik legfontosabb szempont annak érdekében, hogy a nyílászárókon keresztül ne szivárogjon ki az otthon melege és hétköznapjainkat gazdaságos, környezetkímélő tudatossággal éljük. A hőszigetelt ablakok kiválasztásánál a gyártók az üvegek hőátbocsájtási tulajdonságát egy számmal határozzák meg, így kalkulálhatunk a jövőbeni haszonról, amelyet az új ablak hozhat meg pénztárcánk számára.

Az előbb említett szám megmutatja, hogy egy egységnyi üvegfelületen keresztül egy egységnyi idő alatt mekkora hőmennyiség képes keresztül haladni, ezekkel az adatokkal is alátámasztva, hogy miért érdemes a hőszigetelt ablak mellett döntenünk építkezésünk, felújításunk során. Ennek mértékegysége a W/m2K, így arra annak kell figyelmesen utána járnunk a hőszigetelt ablak kiválasztása során, hogy minél alacsonyabb ez a szám, a nyílászáró hőátbocsátási tényezője annál jobb.

A műanyag nyílászárók többsége kiválóan szigetel, ez a magyarországi klímánál igen fontos szerepet játszik, hiszen állandó drasztikus hőmérséklet változással jár az évszakok váltakozása. Éppen ezért a komfortérzetünknek, pénztárcánknak és nem utolsó sorban környezetünk védelme érdekében (nagymértékű energia megtakarítás érhető el) nagyon fontos, hogy kiváló hőszigetelt ablak kerüljön épületeinkbe.

A hőszigetelt ablakok mellett szükséges a rendszeres légcsere, hiszen olyan kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal bírnak. Választható az automata szellőztető rendszerek. Ezeket a rendszereket a nyílászáró keretébe lehet beépíteni. Az esetleg felárral járó választható extrákba és az ablak viszonylag rövid idő alatt megtéríti a befektetett pénzünket és a gondos kiválasztásnak szentelt energiánkat.

Testszik a bejegyzés? Oszd meg!

Tájékoztatjuk kedves Vevőinket, hogy üzletünk 2020.07.20-tól - 2020.08.02-ig zárva tart. Nyitás: 2020.08.03-án hétfőn 8 órakor. Megértésüket köszönjük.